Plavecko-běžecký pohár - krajské finále 2011

12.05.2011 09:01

Ve středu 11.5.2011 se v Čelákovicích setkali okresní přeborníci Plavecko-běžeckého poháru, aby poměřili své síly v jubilejním 10. ročníku krajského finále. 

Okres Nymburk reprezentovalo 13 sportovců ze ZŠ Tyršova, Komenského, R.A.F. a Gymnázia Nymburk. Utkali se nejprve na 100 metrové plavecké trati a pak na kilometrové běžecké části. 

Po plavecké části v kategorii A vedl David Noll (ŽS Komenského Nymburk), který si v nelehké konkurenci své prvenství i po běžecké části uhájil a stal se Přeborníkem Středočeského kraje!

Další skvělý výkon předvedla i Agáta Čechová (Gymnázium Nymburk), která sice dohmátla v bazénu až na 6.místě, ale svým bojovným přístupem v běžecké části a skvělém finiši se „vyhoupla“ na krásné, celkové 3. místo ve své kategorii.

Oba medailisté, Agáta i David, se také nominovali do výběru Středočeského kraje v plavání, na Letní olympiádu dětí a mládeže, která se uskuteční na konci června 2011 v Olomouci.

Ani další nymburští reprezentanti nezůstali nijak pozadu a do elitní „desítky“ se právem zařadili: Dominik Zbořil (6. místo), Alexandra Šimonová (7. místo), Matyáš Rychetský   (8. místo) a Petr Fuksa (10.místo).

Díky výborné organizaci celých závodů i hezkému počasí  se všem plavcům i běžcům závod líbil a všichni se těší na další ročník tohoto moderního závodu.

Mgr. Michal Hrstka

Fotogalërie (klikněte na fotku)

 

—————

Zpět